ClickCease

Afvoerputje verstopt, wat nu?

Neem contact op

gootsteen verstopt

Een verstopt putje komt helaas regelmatig voor. Er zijn een paar manieren waardoor u dit kan voorkomen, maar er echt onderuit komen doet u nooit. Er zijn hardnekkige en vaak terugkomende verstoppingen waar een loodgieter bij moet komen, maar in de meeste gevallen kunt u dit prima zelf oplossen door middel van één van de onderstaande methodes.

Bakpoeder en azijn

Als u bakpoeder en azijn samen voegt gaat dit borrelen en schuimen. Deze chemische reactie kunt u gebruiken om uw putjes te ontstoppen, maar ook om ze preventief schoon te houden. Strooi eerst een kop bakpoeder in het putje en voeg daarna langzaam de azijn toe. Laat dit een kwartier inwerken en spoel alles schoon met kokend water.

Gebruik een ontstopper

Of u nu de ouderwetse ontstopper of een ontstoppingsveer gebruikt, op deze manier kunt u uw blokkade makkelijk verwijderen. De veer borstelt het vuil zelf los, terwijl de ontstopper druk zet op de pijpen en zo de viezigheid losmaakt.

Maak de zwanenhals zelf schoon

Dit is misschien de meest onaantrekkelijke optie van de drie, maar het is wel de meest effectieve omdat de verstopping zich meestal in de zwanenhals bevindt. Open een raam en plaats een emmer onder uw wasbak. Schroef de sifon los, verwijder hem en maak hem goed schoon. Reinig ook de pijpen die vastzitten. Schroef daarna alles weer netjes terug.

Preventief uw pijpen reinigen

Om in de toekomst verstoppingen te voorkomen is het verstandig om regelmatig uw zwanenhals schoon te maken en af en toe eens wat bak soda en azijn er doorheen te gooien om het vuil dat zich weer opgehoopt heeft los te maken en weg te spoelen. Ook kunt u een netje kopen en die over uw putjes leggen zodat het vuil wordt tegengehouden voordat het de leidingen ingaat.

Nieuws

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Het laatste nieuws

De Zaanse Loodgieterservice is u graag van dienst. Wij kunnen u helpen als u problemen heeft met verstoppingen, lekkages of riolering. Voor alle loodgieterswerkzaamheden kunt u bij ons terecht. Onze vakmannen beschikken over veel ervaring en de juiste opleidingen en diploma’s. Bel direct voor een afspraak!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Menu
Call Now Button