ClickCease

Lekkage in de badkamer opsporen en verhelpen

Neem contact op

Lekkage badkamer

Een lekkage in de badkamer kan grote gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan stucwerk op het plafond wat los kan laten door een vochtprobleem. Ook kunnen zich gele of bruine kringen vormen op de wanden. Naast het feit dat lekkages in de badkamer nare gevolgen hebben, zijn ze niet altijd even gemakkelijk op te lossen. Een lekkage kan zich bijvoorbeeld achter een muur bevinden, wat betekent dat de muur moet worden opengebroken om de lekkage op te lossen. In dit artikel vertelt onze loodgieter in Zaandam u meer over het opsporen en verhelpen van een lekkage in de badkamer.

 

Oorzaken van een lekkage in de badkamer

Voor een lekkage in de badkamer zijn in de basis verschillende mogelijke oorzaken aan te wijzen. Onderstaand hebben we de verschillende mogelijke oorzaken kort voor u op een rijtje gezet. Welke van deze oorzaken kan de lekkage in uw badkamer veroorzaakt hebben?

 

Lekkende leiding in de badkamer

lekkage badkamer

De meest voorkomende oorzaak van een lekkage in de badkamer is een lekkende leiding. U kunt denken aan een leiding onder de douchebak, maar bijvoorbeeld ook aan leidingen die achter een wand lopen. U herkent een dergelijk probleem aan vochtplekken, die zich op de wand voor zullen doen. Ook in de ruimte onder de badkamer kunt u vochtplekken opmerken aan het plafond. Een lekkende leiding is vaak het gevolg van het op verkeerde wijze aanleggen hiervan.

 

Verkeerd aangesloten sanitair

Ook sanitaire voorzieningen kunnen op een incorrecte wijze aangesloten zijn op de waterleiding of afvoerleiding. Onder het verkeerd aansluiten van sanitair verstaan we het veroorzaken van speling tussen het aansluitpunt en de leiding. Via deze speling zou er vocht uit de leidingen en sanitaire voorzieningen kunnen sijpelen.

 

Geknapt rubberen ringetje in de kraan

Een derde mogelijke oorzaak van een lekkage in de badkamer is een geknapt rubberen ringetje rond de kraan bij de wastafel. Deze ringetjes kunnen uitdrogen en daardoor steeds zwakker worden. Uiteindelijk scheuren ze en moeten ze worden vervangen. Wanneer u dit niet tijdig doet, ontstaat er een lekkage rond de wastafel. als u zich afvraagt hoe u dit moet doen kunt u dit filmpje bekijken.

 

Elementen in de badkamer die kunnen lekken

Naast de diversiteit aan mogelijke oorzaken van lekkages, zijn er minstens zoveel elementen te bedenken die zouden kunnen lekken. Denk hierbij niet alleen aan het toilet, het bad, de douchebak en bijvoorbeeld de sifon onder de wastafel. Ook rond het raam van de badkamer kan zich een lekkage voordoen. Door de hoge luchtvochtigheid in deze ruimte kan het hout van het kozijn sneller gaan rotten. Herstelt u een dergelijk probleem niet tijdig, dan kan het hout verzwakken, waarmee het kozijn uiteindelijk zal gaan lekken.

 

Hoe kan ik een lekkage opsporen?

Een lekkage opsporen begint altijd bij het volgen van het zichtbare vochtspoor. Het spoor zal u naar de bron van de lekkage leiden. Helaas is het niet altijd mogelijk om direct te achterhalen waar zo’n bron zich bevindt. Denk bijvoorbeeld aan een vochtplek die u op het plafond ziet in de ruimte onder de badkamer. Het opsporen van de lekkage is in zo’n geval nauwelijks mogelijk zonder hulp van een loodgieter.

 

Mocht het om een lekkage rond de wastafel, douchebak of het toilet gaan, dan kunt het sanitair eerst demonteren. Controleer vervolgens of de verschillende onderdelen, zoals het rubberen ringetje van een kraan, in een goede conditie verkeren. Wanneer blijkt dat onderdelen versleten of verzwakt zijn, kunt u deze vervangen. Vaak zijn losse onderdelen bij een bouwmarkt verkrijgbaar.

 

Oplossen van de lekkageLekkage badkamer

Nadat u de bron van de lekkage in de badkamer gevonden heeft, is het zaak om deze zo snel mogelijk op te lossen. Het voorkomt dat een lekkage uitgroeit tot een serieus vochtprobleem in de badkamer of de ruimte hieronder. Wanneer het u gelukt is de bron van de lekkage zelf te achterhalen, kunt u deze direct proberen op te lossen. Het vervangen van versleten onderdelen is een voorbeeld van een oplossing die u zelf uit kunt voeren. Mocht het niet lukken om de oorzaak van de lekkage te vinden, dan is het slim om de hulp van een loodgieter, zoals onze loodgieter in Zaandam, in te schakelen.

 

Een loodgieter beschikt over de ervaring en hulpmiddelen om de bron van een lekkage in de badkamer voor u op te kunnen sporen. Ook wanneer deze zich bijvoorbeeld onder de vloer of achter een wand bevindt. Zodra de lekkage opgespoord is, zal de loodgieter deze voor u verhelpen.

 

Direct hulp bij een lekkage in de badkamer

Heeft u momenteel te kampen met een lekkage in de badkamer? Schakel onze loodgieter in Zaandam in, om u te laten helpen bij het oplossen hiervan. Onze loodgieter biedt u een spoedservice, welke 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is. Zeker bij een ernstige lekkage is het belangrijk om deze tijdig te laten verhelpen! Des te eerder u ingrijpt, des te kleiner is de kans op een serieuze vochtschade aan de ruimte.

Nieuws
, ,

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Het laatste nieuws

De Zaanse Loodgieterservice is u graag van dienst. Wij kunnen u helpen als u problemen heeft met verstoppingen, lekkages of riolering. Voor alle loodgieterswerkzaamheden kunt u bij ons terecht. Onze vakmannen beschikken over veel ervaring en de juiste opleidingen en diploma’s. Bel direct voor een afspraak!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Menu
Call Now Button