ClickCease

Radiatoren sluit u op deze manier op leidingen aan

Neem contact op

verwarming radiator

Voor het uitvoeren van werkzaamheden is het altijd handig om een stappenplan bij de hand te hebben. Als u namelijk een taak duidelijk stap voor stap uitgelegd krijgt, dan is de kans op het maken van fouten een stuk kleiner. Deze stelling gaat ook op voor radiatoren aansluiten. Wij delen daarom met u in dit artikel de stappen die onze loodgieters nemen bij het aansluiten van radiatoren. Sluit u op deze manier radiatoren op leidingen aan, dan krijgt u nadien niet met een slecht functionerend verwarmingssysteem te maken.

Radiatoren aan muur bevestigen

Waar u het beste als eerste mee kunt beginnen is de radiatoren die u wilt aansluiten aan de muur bevestigen. Gebruik hiervoor de beugels die bij de radiator worden geleverd. Let bij deze stap goed op dat u voldoende ruimte achter en onder de radiatoren overhoudt voor luchtcirculatie. Een regel die u kunt aanhouden is minimaal 10 cm vanaf de onderkant en 5 cm vanaf de achterkant.

Kranen voor aanvoer en ontluchten

De volgende taak in het stappenplan is het bevestigen van de kranen voor de aanvoer van water en voor het ontluchten. Met de eerste kraan regelt u de toevoer van water naar de radiator. De kraan voor het ontluchten wordt ook wel het ontluchtingsventiel genoemd. Hiermee kunt u de lucht uit de radiatoren halen.

Leidingen met knelfittingen monteren

Voor het monteren van de aanvoer- en afvoerleidingen op de radiatoren gebruikt u knelfittingen. Gebruik altijd nieuwe knelfittingen want de oude kunnen versleten zijn en het risico op lekkages verhogen. Draai de moeren goed stevig aan zodat een waterdichte aansluiting ontstaat.

Nazorg na aansluiten radiatoren

Ook na het radiatoren aansluiten moet u nog enkele stappen uitvoeren om het plan te voltooien. We noemen dit voor het gemak nazorg. De taken bestaan uit het ontluchten van de radiatoren en het bijvullen van de cv-ketel voor een optimale waterdruk in het verwarmingssysteem.

Nieuws, Nieuwtjes
, ,

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Het laatste nieuws

De Zaanse Loodgieterservice is u graag van dienst. Wij kunnen u helpen als u problemen heeft met verstoppingen, lekkages of riolering. Voor alle loodgieterswerkzaamheden kunt u bij ons terecht. Onze vakmannen beschikken over veel ervaring en de juiste opleidingen en diploma’s. Bel direct voor een afspraak!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Menu
Call Now Button