ClickCease

Wat te doen als uw wc blijft doorlopen? (incl. stappenplan!)

Neem contact op

wc blijft doorlopen

U heeft het vast wel eens meegemaakt dat de wc blijft doorlopen wanneer u heeft doorgespoeld. Het is niet alleen zonde van de waterverspilling, maar het is ook gewoon erg storend. Als uw wc blijft doorlopen, kunnen hier verschillende redenen voor zijn. Gelukkig zijn er ook verschillende oplossingen voor en kunt u het probleem waarschijnlijk zelf uit te weg helpen! Lees verder voor het stappenplan om aan de slag te gaan.

Wc blijft doorlopen: stappenplan

Het niet goed functioneren van de vlotter is vaak de oorzaak van uw probleem. Vuil en kalk kan in de weg zitten en ervoor zorgen dat de vlotter niet goed meer functioneert, in dat geval blijft de vlotter hangen. Uw wc blijft doorspoelen omdat de watertoevoer open blijft staan.

Stap 1 Waterreservoir schoonmaken

Het eerste wat u kunt doen als de wc blijft doorlopen is het schoonmaken van het waterreservoir. Dit kan al snel de oplossing zijn! Gebruik hiervoor een ontkalkingsmiddel en gooi wat schoonmaakazijn in de spoelbak en meng dit met water. Zo los het vastzittende kalk weer op. Laat dit een nacht staan en spoel daarna de wc een paar keer goed door. Blijft uw wc nog steeds doorlopen? Zoek dan verder!

Stap 2 Bodenventiel en bodemklep controleren

Een tweede optie kan zijn dat het probleem zich bevindt in het bodemventiel of de bodemklep. Als die niet goed afgesloten zijn, kan het water ook door blijven lopen. Zorg ervoor dat ze goed aangesloten zijn en check voor de zekerheid gelijk of het probleem niet een versleten onderdeel is. De rubberen ring in de bodemklep van het mechanisme kunt u dan vervangen voor een nieuwe. Hetzelfde geldt voor het vlotterkraantje, daar zitten ook rubberen ringen en vervang die dan ook indien nodig.

Stap 3 Expert inschakelen

Als deze oplossingen niet werken, dan kunt u als derde optie de loodgieter bellen. Een loodgieter kan u helpen om uw wc weer goed te laten doorlopen. Wilt u weten wat de kosten hiervoor zijn? Neem dan contact met uw loodgieter en die helpt u graag verder!

Nieuws, Nieuwtjes
,

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Het laatste nieuws

De Zaanse Loodgieterservice is u graag van dienst. Wij kunnen u helpen als u problemen heeft met verstoppingen, lekkages of riolering. Voor alle loodgieterswerkzaamheden kunt u bij ons terecht. Onze vakmannen beschikken over veel ervaring en de juiste opleidingen en diploma’s. Bel direct voor een afspraak!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Menu
Call Now Button