ClickCease

Tips voor verstopte doucheput

Neem contact op

douchekop

Iedereen zal er wel eens mee te maken krijgen: een verstopt doucheputje. Na verloop van tijd zullen haren in het putje blijven steken en samen met zeep- en shampooresten wordt dat op den duur een voor water ondoordringbare substantie. Eerst zal u merken dat het water steeds minder goed en minder snel weg begint te lopen. Later wordt duidelijk dat het putje verstopt is. Met onderstaande tips kunt u het doucheputje gemakkelijk en snel weer ontstoppen en genieten van een heerlijke douche zonder dat het water aan u enkels staat.

Pas op met een ontstoppingsveer

Veel mensen gaan bij een verstopping direct in de weer met een ontstoppingsveer. Dat is ook niet verwonderlijk omdat een dergelijke veer goede uitkomsten kan bieden. Let echter wel op, want met zo’n veer kunt u de leidingen ook behoorlijk beschadigen. Zet dus niet teveel kracht; als het niet met een beetje kracht is op te lossen, dan zult u toch echt een professional langs moeten laten komen om het probleem te verhelpen. Ook wanneer er iets is doorgespoeld, zoals bijvoorbeeld een washandje, zult u geen ontstoppingsveer moeten gebruiken. Het gevolg kan namelijk zijn dat het washandje verderop in de leidingen klem gaat zitten, waardoor u er helemaal niet meer bij kunt. Pas dus altijd op met een ontstoppingsveer. Wanneer het goed gaat kunt u er de kosten voor een loodgieter mee besparen, maar als u er niet goed mee omgaat dan kan het de kosten flink laten opdrijven.

De oeroude plopper

Iedereen kent wel de oeroude, super degelijke ploppers. Het zijn rubberen dingen met een houten steel eraan, waarmee u kracht kunt zetten. Plaats het ding over de afvoer op een dusdanige manier dat er geen lucht kan ontsnappen en zet flink wat kracht. Met wat geluk kunt u zo de verstopping verhelpen.

Nieuws

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Het laatste nieuws

De Zaanse Loodgieterservice is u graag van dienst. Wij kunnen u helpen als u problemen heeft met verstoppingen, lekkages of riolering. Voor alle loodgieterswerkzaamheden kunt u bij ons terecht. Onze vakmannen beschikken over veel ervaring en de juiste opleidingen en diploma’s. Bel direct voor een afspraak!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Menu
Call Now Button