ClickCease

Gaslekkage verhelpen in Zaandam

Neem contact op

Voor het verhelpen van een gaslekkage kunt u het best een professional inschakelen. Een gaslekkage kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Het inschakelen van een loodgieter moet zo snel mogelijk gebeuren. Gelukkig hebben wij, de Zaanse loodgietersservice, ook een spoedservice die 7 dagen van 06:30 tot 00:00 bereikbaar is. Als de gaslekkage niet op tijd verholpen wordt kunnen de gevolgen groot zijn. Gas is namelijk licht explosief en zou ervoor kunnen zorgen dat uw woning of bedrijfspand opgeblazen wordt wanneer het gas in aanraking komt met een kleine vonk of statische lading. Het is daarom altijd zaak snel een loodgieter in te schakelen, zodat u kleine en grote schade van een gaslek kunt voorkomen.

De oorzaken van een gaslekkage

Een mogelijke oorzaak van een gaslekkage kan een scheurtje in de gasleiding zijn. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan wanneer een leiding oud is en poreus is geworden. Ten tweede kan een kapot koppelstuk ook zorgen voor lekkage. Daarnaast kan een verkeerde aansluiting of gebrekkige aansluiting ook oorzaakgaslekkage zaandam zijn voor een gaslek. Hoe u kunt merken dat er een mogelijke gaslekkage is ontstaan is door de geur of door een sissend geluid. Bij een gaslek is vaak duidelijk een gaslucht te ruiken. Als u dit ruikt is er meestal sprake van een gaslekkage. Zodra u gas ruikt betekent dit dat er een concentratie van ongeveer 1 procent gas in de lucht is, hierdoor heeft u nog tijd om een specialist in te schakelen voordat er sprake is van explosiegevaar.

Stappenplan wat te doen bij gaslekkage

Vanwege de gevaren die bij een gaslekkage komen kijken is het belangrijk om te weten hoe u het beste kunt handelen. Hiervoor hebben wij een stappenplan voor u opgesteld, zodat u weet wat u kunt doen na het detecteren van een gaslek.

Stap 1.  U ruikt gas of hoort een sissend geluid. Waarschijnlijk is er sprake van een gaslekkage. Check of u het gas bij uw fornuis heeft dichtgedraaid.

Stap 2. Zorg voor uw eigen veiligheid. Open ten eerste ramen en deuren.

Stap 3. Sluit de hoofdtoevoer van het gas af. De hoofdkraan bevindt zich doorgaans in de meterkast.

Stap 4. Gebruik geen vuur, sigaret, vonken, elektrische apparatuur of lichtschakelaar.

Stap 5. Kijk of er nog andere mensen in het gebouw zijn en breng hen en uzelf in veiligheid door het gebouw te verlaten.

Stap 6. Bel vanaf buiten naar een specialist die u verder zal helpen.

Gaslekkage in Zaandam voorkomen

Het voorkomen van een gaslekkage is natuurlijk beter dan het verhelpen ervan. Een regelmatige controle door een erkende loodgieter kan hierbij helpen. Onze monteurs kunnen dan indien nodig slangen, koppelstukken of aansluitingen vervangen of repareren. Hierdoor verkleint u de kans op een gaslekkage aanzienlijk. Onze loodgieters hebben hier al geruime tijd ervaring in en zijn u graag van dienst! Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Dienstverlening

Verstoppingen verhelpen

Lekkages oplossen

Uitvoeren en onderhouden installaties

Leidingen aanleggen, onderhouden en vervangen

Dak werkzaamheden

Spoed loodgieter

De Zaanse Loodgieterservice is u graag van dienst. Wij kunnen u helpen als u problemen heeft met verstoppingen, lekkages of riolering. Voor alle loodgieterswerkzaamheden kunt u bij ons terecht. Onze vakmannen beschikken over veel ervaring en de juiste opleidingen en diploma’s. Bel direct voor een afspraak!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

Direct bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Menu
Call Now Button