ClickCease

Tips van loodgieters voor een besparing op stookkosten

Neem contact op

Centrale verwarming

Loodgieters kunnen u helpen met vele essentiële zaken in en rondom uw huis. Denk bijvoorbeeld aan de riolering of de watervoorziening. Een ander specialisme van een loodgieter is het verwarmingssysteem. Hieronder vallen onder meer de CV ketel, de radiatoren en verwarmingsbuizen. De centrale verwarming is een essentieel onderdeel van iedere woning in Nederland. Zonder extra warmte zouden we immers de winter niet kunnen overleven. De kosten die we maken bij het warm stoken van een woning zijn dan ook absoluut noodzakelijk. U kunt besparen op deze kosten met de volgende tips van loodgieters.

Periodiek onderhoud van ketel

De CV ketel periodiek laten onderhouden door een loodgieter garandeert de veiligheid van het apparaat en een langere levensduur. Tijdens het onderhoud wordt de ketel en de rest van het verwarmingssysteem optimaal afgesteld. De loodgieter zorgt voor een volledige verbranding in de CV ketel en het ontluchten van de radiatoren. Hierdoor levert het systeem zo effectief mogelijk de benodigde warmte voor de woning en bespaart u op de stookkosten.

Verwarmingsbuizen isoleren

In een verwarmingssysteem wordt in de CV ketel water opgewarmd dat vervolgens via de verwarmingsbuizen naar de radiatoren wordt vervoerd. De radiatoren stralen warmte uit door het hete water. Tijdens het vervoeren van het door de ketel verwarmde water gaat echter nog warmte verloren. De verwarmingsbuizen stralen ook warmte uit en dit is verloren warmte. Dit warmteverlies kan voorkomen worden door de buizen te isoleren. In bouwmarkten is hiervoor speciaal isolatiemateriaal voor te koop dat ontzettend makkelijk is aan te brengen.

Thermostaat inprogrammeren

De laatste tips die loodgieters met ons delen in deze blogtekst is het inprogrammeren van de thermostaat. Vrijwel alle moderne thermostaten bieden tegenwoordig deze mogelijkheid. Het inprogrammeren van de temperatuur stelt u in staat om de verwarming een uur voor het slapen gaan automatisch uit te schakelen. Ook kunt u op werkdagen de verwarming voordat u opstaat al automatisch aanzetten en weer uitschakelen wanneer u naar uw werk vertrekt.

Nieuws

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Het laatste nieuws

De Zaanse Loodgieterservice is u graag van dienst. Wij kunnen u helpen als u problemen heeft met verstoppingen, lekkages of riolering. Voor alle loodgieterswerkzaamheden kunt u bij ons terecht. Onze vakmannen beschikken over veel ervaring en de juiste opleidingen en diploma’s. Bel direct voor een afspraak!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Menu
Call Now Button