ClickCease

Cv-ketels in Zaandam

Neem contact op

Wat kunnen wij voor u betekenen op het gebied van cv-ketels?

De cv-ketel is zo’n beetje het belangrijkste apparaat. Toch kijken veel mensen er niet of nauwelijks naar om. Dit komt ten eerste doordat de ketel vaak op een plek zit die u niet snel ziet. Zo zit de ketel bij u mogelijk op zolder of in de schuur. Ten tweede weten veel mensen gewoon niet dat een cv-ketel regelmatig onderhouden moet worden. Indien u uw ketel nooit onderhoudt, kunt u te maken krijgen met een storing. Bij een storing heeft u geen beschikking meer over warm water. Daarnaast kunt u uw woning niet meer opwarmen met behulp van radiatoren of vloerverwarming. Ervaart u problemen met uw ketel? Doe dan een beroep op onze loodgietersservice. Maar wat kunnen wij eigenlijk allemaal voor u betekenen op het gebied van cv-ketels?

Onderhoud aan de cv-ketel

Een cv-ketel moet periodiek onderhouden worden. Bij veel ketels geldt dat jaarlijks onderhoud aangeraden wordt. Laat dit onderhoud altijd uitvoeren door onze loodgieter. In dat geval weet u namelijk zeker dat het onderhoud op de juiste wijze uitgevoerd wordt. Onze professionele loodgieters werken namelijk dagelijks met cv-ketels. Hierdoor weten zij wat ze moeten doen en kunnen ze naderende problemen vroegtijdig verhelpen. De kans dat u een storing een stap voor blijft, is zodoende betrekkelijk groot. Voer nooit en te nimmer zelf onderhoud uit aan uw ketel. De kans dat er (nog meer) problemen ontstaan is zo namelijk groot.

Repareren van cv-ketels

Door jaarlijks onderhoud uit te voeren aan uw ketel, verkleint u de kans op een storing. Helaas is een storing nooit helemaal uit te sluiten. Heeft u te maken met een storing? Dan dient een reparatie uitgevoerd te worden. Wacht hier niet te lang mee. Hoe langer u wacht, des te langer zit u zonder warm water. Dit is geen prettig probleem. Doe daarom direct een beroep op onze loodgieter bij problemen met uw ketel. Wij komen zo snel mogelijk naar u toe en verhelpen het probleem.

Cv-ketels verwijderen en vervangen

De meeste cv-ketels hebben tegenwoordig een betrekkelijk lange levensduur. Toch is zo’n apparaat na verloop van tijd gewoon op. Dit merkt u vaak aan een toenemend aantal problemen. Zo hebben verouderde cv-ketels vaker te maken met een storing. Is uw ketel ook op? Laat deze dan vervangen door onze vakman. Wij zijn namelijk ook gespecialiseerd in het vervangen van oude cv- ketels door nieuwe. Doe dit niet zelf, want dit is een complexe klus. Bovendien bespaart u problemen door dit uit te besteden aan onze professionals. Wij sluiten de boel namelijk direct goed aan. U beschikt dus snel weer over een werkende cv-ketel.

Bespaar een paar honderd euro per jaar met een nieuwe ketel

Oudere versies cv-ketels verbruiken veel meer energie dan de nieuwe versies. Veel energie gaat hierbij verloren. De cv-ketels van tegenwoordig hebben een hoog rendement. Dit betekent dat alle energie nuttig verbruikt wordt en niets verloren gaat. Daarom zijn nieuwe cv-ketels zuiniger dan de oudere. U kunt met een nieuwe cv-ketel een paar honderd euro per jaar besparen. Daarnaast gaat een ketel niet meer dan twaalf tot vijftien jaar mee. Weet daarom zeker dat uw ketel niet te oud is en controleer of deze toe is aan vervanging.
Een nieuwe ketel uitkiezen is niet gemakkelijk, want tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een combi ketel die naast de centrale verwarming ook voor warm water zorgt. Daarnaast zijn er ook kleine ketels verkrijgbaar die een betere prestatie leveren. Uiteindelijk kunt u ook voor een nieuwere ketel gaan die naast de verwarming ook elektriciteit opwekt in uw woning.

Milieuvriendelijke toepassingen voor energie in huis worden steeds populairder. Zo zijn er bijvoorbeeld al veel huishoudens die gebruik maken van groene stroom. Veel mensen nemen groene stroom af van het energiebedrijf, maar er zijn ook al veel mensen die zelf voor hun stroomvoorziening zorgen door zonnepanelen op het dak van hun huis te laten plaatsen. De meeste huishoudens in Nederland verbruiken voor het verwarmen van hun huis echter nog wel gas als energiebron. Dit staat echter op het punt te veranderen want zonne-ketels worden steeds populairder. Dezelfde zonne-energie die gebruikt wordt om stroom op te wekken kan namelijk ook gebruikt worden om milieuvriendelijk uw huis te verwarmen.

Zonneboiler en hybride cv-ketelsThermostaat compri

Om zonne-energie te gebruiken voor het verwarmen van uw huis is een zonneboiler nodig en een speciale hybride cv-ketel. Deze ketels kunnen zowel gas als zonne-energie als energiebron gebruiken voor de centrale verwarming en het warm water. De zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een boiler waar water in opgewarmd kan worden. Deze wordt op het dak van de woning geplaatst en vangt zonlicht op om hiermee het water in de boiler te verwarmen. Dit warme water kan vervolgens door de cv-ketel worden gebruikt voor de verwarming en het warme water dat uit de kranen in huis komt. Uiteindelijk zorgt deze toepassing ervoor dat de cv-ketel minder water hoeft te verwarmen en hierbij gas te verbruiken.

Voorkom kou: vervang uw cv-ketel in de zomer

Thermostaat cv-ketelsAls u u afvraagt op welk moment u het beste een nieuwe cv-ketel kunt kopen, speelt niet alleen de leeftijd van uw huidige ketel daarin mee. Geadviseerd wordt om in de zomermaanden een nieuwe cv-ketel aan te schaffen. De reden hiervoor is dat ketels in die maanden vaak niet worden gebruikt. Exemplaren die aan vervanging toe zijn, trekken het dan vaak niet als ze in de winter weer aan het werk moeten. Om te voorkomen dat u opeens in de kou zit, is het dus verstandig om van tevoren alvast een nieuwe ketel aan te schaffen.

Beschikbare cv-ketels

De ouderwetse verwarmingsketel is niet meer te krijgen, omdat deze inmiddels achterhaald is. U kunt nu kiezen tussen de vr-, hr- en hre-ketels. De eerste twee zijn het best betaalbaar. De laatste kost meteen een verbluffend bedrag, duizenden euro’s meer dan de eerste twee. Dat brengt wel met zich mee dat een hre-ketel geen energie verspilt en zelf een rendement van meer dan 100 procent kan halen.

Binnen zeven jaar terugverdiend

Het is een dure en kostbare investering, maar u kunt er van uitgaan dat u dat geld binnen een jaar of zeven hebt terugverdiend. Dit hangt natuurlijk wel af van het type ketel dat u aanschaft. Laat u daarom vooraf goed informeren naar de mogelijkheden en hoe het er voor u financieel uit gaat zien. Denk er ook aan dat de installatie van de ketel zelf ook nog een paar honderd euro gaat kosten.

Dienstverlening

Verstoppingen verhelpen

Lekkages oplossen

Uitvoeren en onderhouden installaties

Leidingen aanleggen, onderhouden en vervangen

Dak werkzaamheden

Spoed loodgieter

De Zaanse Loodgieterservice is u graag van dienst. Wij kunnen u helpen als u problemen heeft met verstoppingen, lekkages of riolering. Voor alle loodgieterswerkzaamheden kunt u bij ons terecht. Onze vakmannen beschikken over veel ervaring en de juiste opleidingen en diploma’s. Bel direct voor een afspraak!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

Direct bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Menu
Call Now Button