ClickCease

Mijn verwarming lekt. Wat nu?

Neem contact op

leidingen en gereedschap

Het is betrekkelijk eenvoudig om een lekkage in het verwarmingsstelsel op te merken. Op het moment dat u iedere maand uw Cv-installatie moet bijvullen en om de haverklap meldingen krijgt dat de waterdruk te laag is, dan is de kans groot dat uw verwarming lekt. Het is zaak om dan snel in actie te komen, want een lekkage kan op de lange termijn schade toebrengen aan de ketel en aan de kracht van de verwarming in de woning. Het is eerst zaak de oorzaak van de lekkage te achterhalen.

Die oorzaak kan natuurlijk in de ketel liggen. Een sifon die verstopt is, een koppelstuk dat niet goed vast zit: de mogelijkheden zijn eindeloos. Is er echter onder de ketel geen extra water te zien, dan weet u bijna zeker dat de lekkage in een ander deel van de verwarming is gelegen. Nu zijn er grofweg twee mogelijkheden.

Er kan een lekkage in de leiding zitten, door bijvoorbeeld een haarscheurtje. Ook kan één van de radiatoren lekken, doordat het ontluchtingsventiel niet helemaal goed afgesloten is of wederom door een koppelstuk. In het laatste geval zult de lekkage waarschijnlijk snel genoeg opmerken en meestal zelf kunnen herstellen.

Als er gezocht moet worden naar lekkages in de leidingen, kan het waardevol zijn een expert te vragen. Door infrarood licht of door traceergas wordt gezocht naar de lekke leiding. Over het algemeen is het niet nodig om te breken en leidingen te verplaatsen. Soms kan een loodgieter dit voor u doen; een lekdetectiebedrijf heeft altijd deze mogelijkheden.

Nieuwtjes

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Het laatste nieuws

De Zaanse Loodgieterservice is u graag van dienst. Wij kunnen u helpen als u problemen heeft met verstoppingen, lekkages of riolering. Voor alle loodgieterswerkzaamheden kunt u bij ons terecht. Onze vakmannen beschikken over veel ervaring en de juiste opleidingen en diploma’s. Bel direct voor een afspraak!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Menu
Call Now Button