ClickCease

Hoe kan ik efficiënt een lek opsporen?

Neem contact op

lekdetectie

Het efficiënt opsporen van een lekkage is al jarenlang een probleem die voor veel breinbrekers zorgt. Het snel op kunnen sporen van een lekkage kan immers bakken met geld schelen. Denk alleen al eens aan de verzekeringsmaatschappijen die voortaan minder hoeven uit te keren doordat waterschade relatief beperkt blijft. Voor consumenten zou het ook handiger zijn doordat het veel gedoe met verzekeringen kan voorkomen.

Lekken opsporen als particulier

Gelukkig kunt u inmiddels als consument al het een en ander ondernemen om zelf lekkages op te sporen, al blijft het een karwei dat vaak gepaard gaat met dure apparatuur. Zo worden er vaak warmtebeeldcamera’s gebruikt voor het opsporen van lekkages, iets dat verbazend goed werkt. Water dat net uit de waterleiding komt is immers vaak koud, en daardoor valt een lekkage ook eenvoudig terug te zien door het temperatuurverschil tussen muren die last hebben van de lekkage en muren die compleet droog zijn.

Met een vochtmeter kan dit ook al enigszins gecontroleerd worden. Een vochtige muur zal immers vaak vochtig zijn dankzij een lekkage en als u weet dat de muur een meter verderop wel droog is, kunt u de oorzaak van het lekkage al enigszins lokaliseren.

Toch blijft het opsporen van lekkages altijd erg lastig. Vooral als het om een zeer kleine lekkage gaat zal dit lastig zijn. Het gaat dan om te weinig water om goed met een vochtmeter te kunnen meten, een warmtemeter zal weinig effect hebben omdat het water uit de leiding direct al opwarmt als het slechts om weinig water gaat. Mocht u er echt niet uit komen dan kunt u uiteraard altijd nog een loodgieter vragen te komen assisteren.

Nieuwtjes

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Het laatste nieuws

De Zaanse Loodgieterservice is u graag van dienst. Wij kunnen u helpen als u problemen heeft met verstoppingen, lekkages of riolering. Voor alle loodgieterswerkzaamheden kunt u bij ons terecht. Onze vakmannen beschikken over veel ervaring en de juiste opleidingen en diploma’s. Bel direct voor een afspraak!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24/7 bereikbaar

Professionele vakmensen

Transparant en eerlijk

Snel ter plaatse

Menu
Call Now Button